Идеи за декорация, Дом и градина

Мебели за градината – направи си сам пейка от палети

Дървените палети са евтини и лесни за работа. С тях може да проектирате какви ли не градински мебели и пейки от палети.

Преди да започнете да обработвате обаче, проверете с каква палитра имате работа. На пазара има над дузина видове и не всяка палитра е подходяща за всичко.

Изберете правилната палитра от градински мебели

Палетите се различават по размер, тегло и дебелина на дъските, както и разстоянието, в което са били заковани. Силата на новите мебели или контейнери зависи, преди всичко от тези параметри.

Стоките, превозвани на палети, често са защитени от т.нар яки. Те не са толкова издръжливи като самите палети, защото са много по-тънки. И все пак, можете да ги използвате като, например в контейнери за балкона.

Кои палети да изберете за градински мебели?

Палетите най-често се правят от бор или смърч, по-малко топола. Те са защитени с импрегнация, която предотвратява растежа на бактерии, гъбички и насекоми. Това е безопасно за хората.

Как правилно да подготвим палети за градински мебели

За да изглежда създадената градинска мебел от палети красива, да подхожда на дома или в градината, тя изисква цялостно почистване. Най-доброто устройство за шлайфането ще бъде подходяща шлейф машина. Ако нямаме налична такава може ад се спрете и на шкурка. Останалото зависи от нашето въображение. Готовото пале (палета) може да бъде оцветено, боядисано с боя (за дърво) или избелено. Ако палетните мебели ще стоят на открито, трябва да са защитени срещу влага, нападения от вредители, ултравиолетови лъчи и ефекти от променящите се температури. Силното и трайно импрегниране ще е най-добра превенция за съхраняване за по-дълъг срок на експлоатация.

Какво може да се направи с палета?

Не забравяйте, че палетите може да се изрязват или разгъват и от самите дъски може да се изгради нова мебел. Дайте вторият живот на палетата!

Какви градински мебели от палети можем да направите сами?

Палетите са удобен за обработка материал така, че можете да направите от тях практически всичко, от което се нуждае една градина. Най-често срещаните опции са:

Пейка от палети;

Фотьойл от палети;

Маса от палети;

Шезлонг от палети;

Холна маса;

Отделения за инструменти;

Пясъчник;

Беседка;

Ограда;

Цветна леха;

Органайзер за градински инструменти;

Тераса;

Люлка;

Сенник;

Кофа за боклук;

Развъдник за кучета или къщичка;

Разсадник;

Компостер.

Щом вече знаете, толкова много, може сами да се прегърнете в проектант на своята градина. Определено с използването на палети ще имате евтини мебели за градината при това стилни, индивидуални и дълготрайни.

Успех в аранжировките!

Източник: mr-danny.com

Вашият коментар