Дом и градина

Как да съхраните градинските мебели за по-дълго

Градината е уютно място, където тялото и душата си почиват от градската суета. Извън града имаме възможност, да се погрижим за цветните и културни лехи, да плуваме в реката, да приготвяме барбекю, седнали на красива маса в беседката или в плетен люлеещ се стол, да се излегнем удобно на сгъваем шезлонг … Всичко това е възможно с градински мебели от Mr. Danny. Преди обаче да ги притежавате, вижте как да съхраните за по-дълъг срок на експлоатация:

Подходящите мебели за лятна вила могат да помогнат на вашата добра почивка. Не забравяйте обаче за това – уверете се, че вашите градински мебели ще издържат дълго време! За да направите това, трябва да следвате прости правила за работа. В зависимост от това, какъв материал са изработени градинските маси и столове, фотьойли, шезлонги, дивани, както и къде (на закрито или директно на улицата) е един или друг обект най-използван.

1. Харесвате ли градински мебели от ратан? Те са отличен избор! Интериорни и екстериорни предмети, изработени от този естествен материал, изглеждат страхотно: тяхната оригиналност, богато украсена и в същото време солидност ще пленят много любители на красивите мебели. Ратанът обаче е доста причудлив и няма да има дълъг живот без подходящи грижи. Основните правила за грижа за любимия ви люлеещ се стол от ратан и дантелена маса налагат правилото никога да не използвате съвременна „химия“ за почистване на тези предмети. Безопасен почистващ разтвор за ратановите мебели може да се приготви и у дома. За целта: в литър вода е необходимо да се разреждат четири супени лъжици лимонов сок и четири супени лъжици водороден прекис и да се избърсват мебелите с влажна кърпа или гъба, напоена с разтвор и изцедена.

2. Дървени мебели за лятна резиденция са друго чудесно решение. Дървото е надежден материал, готов да „стои“ векове и с минимално спазване на правилата за експлоатация. Той ще ви радва с външния си вид. Набавете си масло на дървесна основа, което ще изтрие вашите маси и столове от естествено дърво. Правете това няколко пъти, в началото и в края на сезона. Подобно на ратана, дървените мебели не трябва да се чистят с големи количества влага. Също така не забравяйте, че дървото е „жива“, „дишаща“ суровина и следователно, увивайки ги в найлоново фолио за зимата, рискувате да получите дефекти за в следващия сезон.

3. Ковани градински мебели – те са изборът на истинските естети и тези, които предпочитат да заложат на правилната инвестиция. Освен това мебелите от ковано желязо (обикновено чугунени) са доста непретенциозни към влиянията на околната среда. Може да се почистват с леко алкални разтвори, да се съхранява през зимата без специални “реверанси”. Единственото нещо, което трябва да бъде съобразено е да не се шлайфат или отриват с абразивни продукти. В противен случай по повърхността на кованото желязо ще се появят неприятни черти и драскотини.

4. Пластмасовите мебели са бюджетна, лека и достатъчно гъвкава опция за всеки личен парцел. Масите, столовете, шезлонгите са леки, което им позволява да се транспортират до място за пикник, плуване или барбекюто, без затруднения. Такива мебели не се страхуват от мухъл и вода – но, направени с помощта на не най-устойчивите багрила, са склонни да избледняват. Можете да го измиете с най-обикновен сапунен разтвор – просто и евтино.

Надяваме се, че нашето малко ръководство ще ви позволи да удължите радостта от използването на всякакъв вид градински мебели!

Повече за предлаганите продукти, може да разгледате и в официалния сайт: сайта https://mr-danny.com.

Вашият коментар